Σαν σήμερα (8/4), πριν από 11 χρόνια η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Αθηναϊκού έφτανε στην κορυφή της Ευρώπης κατακτώντας το EuroCup !

Την 1η Απριλίου του 2010, η ομάδα του Βύρωνα με τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο στην άκρη του πάγκου της, νίκησε τη Ναντέζντα στη Ρωσία με 57-65, ενώ μια εβδομάδα αργότερα (8/4) ηττήθηκε στο κλειστό της Εργάνης με 53-57. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη ήττα αποτέλεσε και την πιο… γλυκιά στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ, καθώς ο Αθηναϊκός υπερασπίστηκε έτσι το +8 του πρώτου αγώνα και κατέκτησε το EuroCup Γυναικών!

Το ρόστερ της ομάδας που κατέκτησε το 2010 το EuroCup αποτελείτο από τις Τούλα Καλέντζου, Αφροδίτη Κοσμά, Ζωή Κεχαγιά, Πόλυ Σαρέγκου, Λολίτα Λύμουρα, Όλγα Χατζηνικολάου, Ρουθ Ράιλι, Νικόλ Σούλις, Βακίνα Βολονάκη, Γκιντάρε Πετρονάιτε, Κατερίνα Χαλικιά, Ιρένα Βιζμπαριένε και Καντίς Ουίγκινς.ΑθηναϊκόςΜε πρόεδρο του ΔΣ του Αθηναϊκού τον Γιώργο Φλαμπούρη, Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του μπάσκετ τον Κώστα Πετρόπουλο, προπονητή τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο, με γενικό Αρχηγό τον Σταύρο Γκαρανέ και άνθρωπο που οραματίστηκε και δημιούργησε την ομάδα τον -τότε- δήμαρχο του Βύρωνα, Νίκο Χαρδαλιά, ο Αθηναϊκός ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης κατακτώντας το EuroCap γυναικών και ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2009-10 με ένα απίθανο triple crown!! (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα).

Μάλιστα ο Αθηναϊκός μπήκε ακόμα και στο βιβλίο Γκίνες, φτάνοντας τις 105 συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα, κύπελο  και ευρώπη. Αυτό από μόνο του δείχνει το πόσο σημαντική δουλειά είχε γίνει τότε στο κλειστό της Εργάνης, με τον Αθηναϊκό να λογίζεται ακόμα ως η πλέον επιτυχημένη ομάδα της Ελλάδος στο μπάσκετ Γυναικών.

Ο Αθηναϊκός έγινε η πρώτη (και μοναδική ως τις μέρες μας) ελληνική γυναικεία ομάδα που κατακτούσε τίτλο!